Overslaan en naar de inhoud gaan

6E SYMPOSIUM 'PRAKTIJKCASES BEHANDELING INDUSTRIEEL AFVALWATER'

Op Donderdag 31 Mei op de WZI van BASF, het grootste chemische productiecentrum van België, wordt alweer de 6e bijeenkomst “Praktijk­­­cases Behan­de­ling Industrieel Afvalwater” georganiseerd. Voor het eerst in Vlaanderen krijgt deze reeks symposia een vervolg.  Een organisatie van KNW, SKIW en nu ook met het Vlaamse kenniscentrum VLAKWA, deel van VITO.

Eerdere bijeenkomsten waren zeer succesvol en druk bezocht (>80 deelnemers), en werden gehouden bij Tata Steel IJmuiden B.V. (2011), bij Attero in Wijster (2012), bij Sitech Services in Geleen (2013), bij , bij Dow Benelux in Terneuzen (2015) en bij Fuji in Tilburg (2017).

Iedere water professional weet dat de praktijk een stuk complexer kan zijn dan verwacht. De rode draad van deze succesvolle symposia is kennis delen aan de hand van praktijkcases bij Belgische en Nederlandse bedrijven.

Deze kennis vanuit de praktijk betreft zowel informatie over oorzaken als over oplossingen.

Voor het symposium op de BASF site , het op één na grootste van de BASF groep wereldwijd, werken KNW Waternetwerk,  SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie in deze reeks samen met het Vlaamse VLAKWA.

Doel is dus  het verbreden van kennis over het optimaliseren van industriële afvalwaterzuiveringen. Deze themadag laat toe om interactief kennis uit te wisselen over praktijkcases in de industrie, waarbij een gekozen aanpak heeft geleid tot oplossing van problemen.

Kennisuitwisseling  vanuit de gedachte “waarom zouden we het warm afvalwater opnieuw  willen uitvinden?”

Programma

Aanmelden voor deelname aan het Symposium kan via de SKIW website vanaf begin april 2018.

Het definitieve programma is vanaf 26 maart op deze website beschikbaar .

Contact: rudy.lamond@airliquide.com

Lees meer: Aquiris verbetert procedure waterzuivering