Overslaan en naar de inhoud gaan
Selective Laser Sintering (SLS)  ou frittage sélectif par laser : l'azote

Selective Laser Sintering (SLS)

Met stikstof (N2) kan elke vervorming bij 3d printen worden voorkomen.

De atmosfeer in de printkamer wordt inert gemaakt met behulp van stikstof. Zo is het product altijd beschermd tegen vervorming door hoge temperaturen.

Gassen Catalogus

Bestel uw gas

Bestel uw gas van Air Liquide Benelux terug in onze online catalogus in de klantenportaal myGAS.

 

België:

Stikstof

Naar de gas-catalogus

 

Nederland:

Stikstof

Naar de gas-catalogus

 


 

Bestel uw materiaal

Drukregelaars, centrales, afsluitkranen, afnamepunten, meetapparatuur, veiligheidsapparatuur, …

 

België:

Toegang tot de materiaal-catalogus

 

Nederland:

Toegang tot de materiaal-catalogus

Meer over Selective Laser Sintering, SLS printen of selectief laser sinteren

Met selectief laser sinteren kunnen zeer uiteenlopende producten in 3D worden geprint. Bij het 3D printen worden opeenvolgende laagjes poeder (kunststoffen, harsen, polymeren) met een laserstraal gesinterd. Daarbij zijn ook speciale gassen nodig, vaak stikstof.

De ervaring van Vives & Power Dust (België) met Gassen om 3D te Printen

Selective Laser Sintering

3D Printing

Metalen voorwerpen in 3D printen met Selective Laser Sintering

De speciale printers voor 3D SLS printen hebben twee printkamers. In de eerste printkamer bevinden zich de poeders en de tweede is bestemd voor het voorwerp dat in 3D wordt geprint. In die tweede kamer wordt een eerste laag poeder aangebracht voordat de laser de gewenste vorm tekent. De volgende lagen worden steeds met een roller aangebracht tot het product klaar is. Het poeder wordt dan bij elke bewerking gesinterd.

Met SLS printen kunnen prototypes van verschillende materialen worden gemaakt: kunststoffen, harsen of polymeren. In de luchtvaart- en auto-industrie, maar ook in de medische wereld en de sieraden- en uurwerkindustrie wordt SLS veelvuldig toegepast.

Bij 3d printen op metaal is stikstof onmisbaar. Met dit gas wordt de atmosfeer in de printkamer namelijk inert gemaakt. Zo wordt voorkomen dat het werkstuk vlam vat of vervormt.

Inert maken van printkamer van de 3D printer

Bij de productie moet de atmosfeer in de printkamer altijd inert zijn, om te voorkomen dat het product smelt. Met het oog daarop kan Air Liquide de 3D printer voorzien van een stikstofgenerator. Daarmee kan:

  • ter plaatse stikstof worden geproduceerd
  • het ruimtebeslag op de vloer worden beperkt
  • de gewenste stikstofkwaliteit worden verkregen

Air Liquide in Nederland begeleidt u bij de plaatsing van uw 3D SLS printer

Voor het gebruik van een stikstofgenerator zijn veilige installaties nodig. Dankzij de ervaring van Air Liquide is het gebruik van de 3D printer compleet veilig.

Wij trainen de gebruikers en geven advies over de veiligheidsmaatregelen die bij het gebruik van de gassen moeten worden getroffen.

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de 3d printer poeders gaan oxideren. Wij ondersteunen u bij het kiezen van een passende oplossing voor opslag en bewaren.

Onze R&D-centra staan borg voor de meest geavanceerde innovaties. Air Liquide ondersteunt u graag bij uw ontwikkeling en staat klaar om een bijdrage te leveren aan de opkomst van het 3D printen.

Neem contact op!

Brochure Impression 3D/Additive Manufacturing (En)

Additive Manufacturing: Gassen voor 3D Printers (En)

PDF - 435.72 KB