Overslaan en naar de inhoud gaan

Air Liquide bouwt aan circulaire economie via overeenkomst met AVR

Waste to Energy Nieuw Contract CO2 Air Liquide in Nederland

Air Liquide en AVR, een bedrijf gespecialiseerd in afvalverwerking, hebben vandaag een langetermijnovereenkomst getekend met betrekking tot het terugwinnen en hergebruik van CO2. Vanaf april 2019 zal AVR CO2 afvangen, zuiveren en vloeibaar maken uit hun afvalverbrandingsoven in Duiven, Nederland. Air Liquide zal investeren in de nodige distributie- en opslag apparatuur om de vloeibare CO2 aan eindgebruikers te leveren, voornamelijk in de glastuinbouw, en zo een bijdrage te leveren aan de lokale circulaire economie.

Air Liquide en AVR hebben vandaag een langetermijnovereenkomst getekend met betrekking tot het terugwinnen en distribueren van CO2 uit een AVR-verbrandingsinstallatie. Een nieuwe CO2-terugwininstallatie die door AVR wordt gebouwd, zal CO2 afvangen, zuiveren en vloeibaar maken uit een reeds bestaande afvalverbrandingsinstallatie op hun locatie in Duiven, Nederland. 

De vloeibare CO2 die door AVR wordt geproduceerd, zal worden gedistribueerd door Air Liquide, dat investeringen in verband met de transportvloot zal doen, evenals de cryogene opslag- en gasdistributie-installaties voor de eindgebruikers, voornamelijk in de glastuinbouw industrie. Op basis van de overeenkomst zal Air Liquide haar expertise in de vloeibare CO2-waardeketen bieden, evenals oplossingen voor injectie en atmosfeer management voor de glastuinbouwsector. 

Met meer dan 10.000 hectare glastuinbouw heeft Nederland het grootste gecultiveerde glastuinbouwgebied ter wereld. De vraag naar vloeibaar gemaakte CO2 voor de glastuinbouw is sterk gegroeid in het kader van de energietransitie van de glastuinbouw*. Air Liquide en AVR hebben samengewerkt om CO2 af te vangen, te reinigen en te vervloeien om een grotere beschikbaarheid en -leverbetrouwbaarheid te garanderen. 

Lars Strandberg, Vice President Air Liquide North West Europe, zei"We zijn verheugd om samen te werken met AVR om vloeibare CO2 terug te winnen, wat de energietransitie van de landbouwsectoren sector zal vergemakkelijken." Dit project zal de vloeibare CO2-voorziening en -beschikbaarheid voor deze groeiende markt versterken Air Liquide draagt door concrete oplossingen bij aan duurzaamheid." 

Yves Luca, CEO AVR, zei"Dit is een enorme stap voor AVR en de afvalbeheer sector naar een CO2-neutraal afvalbeheersysteem. Het duurzame partnerschap met Air Liquide is een belangrijke basis voor toekomstige groei. Dit is onze eerste stap; we zijn toegewijd aan het realiseren van de grootschalige vastlegging en nuttige toepassing van CO2 uit onze processen en dragen daarmee bij aan de nationale klimaatdoelen. "


AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval die zij omzetten in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven.Het is hun ambitie om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft. Het bedrijf telt 450 medewerkers.
www.avr.nl/nl 


Air Liquide BENELUX

Air Liquide is sinds 1906 actief in België en sinds 1913 in Nederland. Het bedrijf runt 27 industriële locaties in de Benelux. Tegenwoordig heeft de Groep meer dan 1.200 werknemers in dienst voor alle activiteiten en levert ze meer dan 65.000 klanten en patiënten. De industriële handelsactiviteit van Air Liquide Benelux levert industriële gassen en innovatieve oplossingen, waaronder technologieën, apparatuur en diensten.
https://mygas.airliquide.nl & https://mygas.airliquide.be

Download the document