Overslaan en naar de inhoud gaan

Air Liquide kondigt de overname aan van Cryotainer BV, een toonaangevende marktspeler van stikstoflevering en gerelateerde diensten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Air Liquide announces the acquisition of Cryotainer, a leading actor of nitrogen supply and related services in Benelux, France and Germany

Air Liquide heeft aangekondigd onlangs de overname van Cryotainer BV te hebben afgerond, zij zijn toonaangevende marktspeler van tijdelijke stikstof toevoer en -services, voornamelijk voor de petrochemische en raffinage industrie alsook de pijpleiding operators in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, in het kader van punctuele technische operaties.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Schiedam in Nederland. Cryotainer is werkzaam vanuit drie locaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf genereerde in 2016 een omzet van bijna 4 miljoen euro.

Cryotainer levert services op maat voor industriële ad hoc activiteiten (onderhoud, engineeringsactiviteiten van fabrieken, pijpleidingen en civieltechnische projecten, enz.) waar tijdelijke stikstoflevering bij komt kijken. Veiligheid, betrouwbaarheid van levering en een beschikbaarheid aan mobiele gas apparatuur zijn van essentieel belang bij eerder vermelde operaties waarbij specifieke services en gerichte ondersteuning tijdens deze logistiek uitdagende situaties vereist zijn.

Cryotainer deelt haar expertise met Air Liquide bij de uitvoering van haar services voor tijdelijke stikstoflevering. Voor Air Liquide betekent dit een uitgebreider portfolio aan apparatuur en gelieerde services om daarmee een leidende positie te ontwikkelen in gas gerelateerde services in Europa. De activiteiten zullen aangestuurd worden vanuit de bestaande Cryotainer organisatie in Schiedam, Nederland.

Lars Strandberg, Vice President van Air Liquide, North-West Europe verklaarde: We zijn erg blij met de succesvol afgeronde overname van Cryotainer, welke geheel in lijn is met onze groeistrategie in Europa. Cryotainer past perfect bij ons met hun wereldwijd toonaangevende hoogwaardige apparatuur en een gepassioneerd en toegewijd team dat voldoet aan de verwachtingen van klanten. Tegelijkertijd delen we dezelfde waarden als het gaat om veiligheid, innovatie en diensten met toegevoegde waarde voor klanten in een groot scala van industrieën.

Leo en Jan van de Water, eigenaren van Cryotainer, voegden hieraan toe: Het team van Air Liquide is van wereldklasse en we delen dezelfde passies - zoals het aanbieden van industriële stikstof diensten. Door onze expertise te combineren, creëren we een uitgebreider portfolio aan beschikbare services voor onze klanten.

Download the document