Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

MIG-lassen

MIG/MAG-Lassen (Metal Inert Gas Welding / Metal Active Gas Welding) is een specifieke lastechniek. Deze lastechniek wordt gerekend tot het elektrisch booglassen.

Met MIG/MAG lassen wordt een constante spanning gebruikt met automatische toevoer van toevoegmateriaal, ook wel elektrode genoemd. MIG/MAG lassen is het meeste gebruikte lasproces door de veelzijdige toepasbaarheid, zowel handmatig als gerobotiseerd is mogelijk.

Tijdens het lassen moet het smeltbad worden beschermd door een beschermgas, dit is bij het MIG lassen een inert gas als Argon of mengsels van Argon met kleine toevoeging van een actief gas of inactief gas: Kooldioxide, Helium of Waterstof. Bij het MAG lassen is dit een mengsel van Argon met actieve componenten in hogere percentages zoals Kooldioxide, Waterstof, Zuurstof en Helium in twee, drie of vier componenten mengsels.

MIG/MAG lassen is geschikt bij alle lasposities. Deze methode biedt tevens een groot aantal voordelen:

  • Nauwgezette controle van de warmteaanvoer en de penetratie.
  • Weinig/minder rookontwikkeling
  • Minder spatten
  • Een kwalitatieve en mooie lasnaad.

Met de ARCAL™ oplossingen van Air Liquide Benelux kunt u uw productiviteit en kwaliteit van uw laswerk verbeteren en kosten besparen door samen met één van onze experts het beste beschermgas voor uw toepassing te kiezen.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.