Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

MIG-lassen

MIG/MAG-Lassen (Metal Inert Gas Welding / Metal Active Gas Welding) is een specifieke lastechniek. Deze lastechniek wordt gerekend tot het elektrisch booglassen.

Met MIG/MAG lassen wordt een constante spanning gebruikt met automatische toevoer van toevoegmateriaal, ook wel elektrode genoemd. MIG/MAG lassen is het meeste gebruikte lasproces door de veelzijdige toepasbaarheid, zowel handmatig als gerobotiseerd is mogelijk.

Tijdens het lassen moet het smeltbad worden beschermd door een beschermgas, dit is bij het MIG lassen een inert gas als Argon of mengsels van Argon met kleine toevoeging van een actief gas of inactief gas: Kooldioxide, Helium of Waterstof. Bij het MAG lassen is dit een mengsel van Argon met actieve componenten in hogere percentages zoals Kooldioxide, Waterstof, Zuurstof en Helium in twee, drie of vier componenten mengsels.

MIG/MAG lassen is geschikt bij alle lasposities. Deze methode biedt tevens een groot aantal voordelen:

 • Nauwgezette controle van de warmteaanvoer en de penetratie.
 • Weinig/minder rookontwikkeling
 • Minder spatten
 • Een kwalitatieve en mooie lasnaad.

Met de ARCAL™ oplossingen van Air Liquide Benelux kunt u uw productiviteit en kwaliteit van uw laswerk verbeteren en kosten besparen door samen met één van onze experts het beste beschermgas voor uw toepassing te kiezen.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.