Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Carboniseren

Carboniseren is het meest voorkomende proces in de oppervlaktebehandeling van metalen. Er wordt doormiddel van een chemisch proces op hoge temperatuur koolstof opgenomen door het oppervlak van het betreffende metaal. Hierdoor neemt de hardheid en treksterkte aanzienlijk toe.

Carboniseren wordt tegenwoordig voor een groot aantal onderdelen toegepast, hierbij moet u denken aan onderdelen als compressoren, kleppen, tandwielen en versnellingsbakken.

Air Liquide biedt voor o.a. carboniseren haar ALNAT C™ gasoplossingen. Met ALNAT C™ zijn onze klanten in staat om de juiste atmosfeer in haar ovens te creëren. Met ALNAT C™ is ee nactieve en reproduceerbare thermische behandeling onder stikstof, methanol en andere koolwaterstoffen mogelijk. Zowel in een continu-oven als in een batchoven wordt doormiddel van het kraken van o.a. methanol het koolstofelement toegankelijk. Het koolstof element wordt in een oven (tussen de 800-1200 graden Celsius) met stikstof vermengd en over het product gesproeid. Op deze manier komt carbonisering tot stand en worden de oppervlakten van de producten gehard.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.