Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Laserlassen

Laserlassen is een lasproces waarbij verbinding wordt gemaakt materialen met elkaar te laten versmelten door verhitting met een laserstraal. In sommige gevallen wordt toevoegmateriaal gebruikt, in andere gevallen worden de basismaterialen met elkaar verbonden zonder toevoegmateriaal.

Laserlassen maakt een gerichte warmtetoevoer mogelijk, met minder kans op vervorming van het basismateriaal. Het is het meest productieve lasproces voor het assembleren van dunne materialen met bepaalde legeringen.

Air Liquide Benelux levert hiervoor de meeste geschikte procesgassen. Wij hebben jaren lang ervaring met gastoepassingen bij o.a. laserlassen. We hebben een breedt scala aan gassen en gasmengsels die de productiviteit, snelheid en kwaliteit van de lassen kunnen verbeteren.

Ons assortiment bescherm- & lasergassen LASAL™ en ARCAL™ maakt CO2-, Viber-, Disc- & Doide- lasers betrouwbaar, effectief en efficiënt, alles volgens de specificaties van de betreffende laserfabrikant.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.