Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Lasersnijden

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzend. Deze lichtstraat wordt veelal doormiddel van spiegels gefocusseerd zodat de lichtcirkel zeer intens wordt. Het licht wordt zelfs zo intens dat het mogelijk is om met de laserstraal metalen en andere materialen te snijden.

De CO2 laser moet worden opgestart met behulp van zogenoemde resonatorgassen, zoals stikstof, kooldioxide en helium. Door de elektromagnetische straal wordt het materiaal met grote precisie gesmolten en vervolgens wordt de slak door het snijgas/beschermgas (zuurstof of stikstof) uit de snede geblazen.

De fiberlaser werkt niet met resonatorgassen maar met een glasvezel, bij deze technologie zijn geen resonatorgassen meer nodig, enkel zuivere stikstof of zuivere zuurstof voor het beschermen van het te snijden materiaal en het wegblazen van de slak uit te snede.

In de industrie wordt lasersnijden ingezet voor hele dunne materialen <1mm tot dikker materiaal >30 mm. Deze industrieën eisen hoge productiviteit en kwaliteit.

Air Liquide Benelux levert innovatieve en geoptimaliseerde gasinstallatie voor lasersnijden met hoogwaardige stikstof en uiterst zuivere zuurstof.

Wij bieden het assortiment LASAL™: Zuivere gassen en gasmengsels, speciaal ontwikkeld voor lasersnijden, laserlassen en lasercoaten.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.