Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Plasmalassen

Lassen met plasmaboog wordt beschouwd als een evolutie van de TIG-procedés. Een plasmaboog bereikt hogere temperaturen dan een TIG-boog, heeft een geconcentreerde bundel en verbetert de productiviteit.

Een watergekoeld mondstuk snoert de boog in. Aan de hand van het plasmaprocedé of de plasmastraal wordt de ingesnoerde boog ook nog eens versmald, wat de energiedichtheid verhoogt. Een bijkomende laag beschermgas omhult de plasmaboog om het smeltbad te beschermen tegen atmosferische invloeden. De gesmolten randen van het werkstuk vloeien in elkaar over en vormen na verharding een lasnaad.

Plasmalassen biedt meerdere voordelen: Hoge productiviteit door een hoge lassnelheid, kwaliteitsvolle lasresultaten, meer veiligheid en mogelijkheid tot doorgedreven automatisering.

Air Liquide Benelux biedt een brede waaier van producten en voorzieningen waarmee u de kwaliteit en productiviteit in alle veiligheid kunt opdrijven.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.