Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

MIG- en MAG-booglassen

Bij MIG-lassen (Metal Inert Gas) smelten de metalen door de warmte-energie afkomstig van een elektrische boog tussen het te assembleren stuk en een smeltdraad (volle of gevulde draad).

MIG-lassen wordt gebruikt voor oxidatiegevoelige materialen, zoals aluminium- of koperlegeringen.

Bij MAG-lassen (Metal Active Gas) smelten de metalen door de warmte-energie afkomstig van een elektrische boog tussen een smeltdraad (volle of gevulde draad) en het te assembleren stuk. Omdat deze methode erg veelzijdig en soepel is, wordt hij gebruikt in processen waarbij hoge kwaliteit en productiviteit belangrijk zijn.

MAG-lassen is ideaal voor handmatig en halfautomatisch lassen en voor geautomatiseerde/gerobotiseerde installaties op laaggelegeerd koolstofstaal of hooggelegeerd roestvrij staal.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.