Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

TIG/GTAW-lassen

Het GTAW- (booglassen in inerte atmosfeer met wolfraamelektrode) of TIG-procedé (wolfraamlassen in inerte atmosfeer) gebruikt een niet-smeltende wolfraamelektrode om de lasboog tot stand te brengen.

De laszone is omgeven door een beschermende atmosfeer gevormd door een inert gas of mengsel aangevoerd door de TIG-lastoorts.

Het TIG/GTAW-lasprocedé is geschikt voor uiteenlopende toepassingen en materialen, zoals het lassen van dunne stukken roestvrij staal of non-ferrometalen (aluminium, magnesium, koperlegeringen).

TIG/GTAW-lassen biedt tal van voordelen: lage warmteaanvoer, nauwgezette controle van de penetratie en geen dampen. Het kan worden gebruikt in elke laspositie, in handmatige, automatische of gerobotiseerde processen (zie TOPTIG).

Air Liquide Benelux biedt de beste combinaties van toevoegmetalen en beschermgassen voor talrijke toepassingen. Met TIG/GTAW-lassen verbetert u de kwaliteit en de productiviteit, terwijl u kosten bespaart.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.