Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Banden oppompen

Banden die zijn opgepompt met stikstof presteren beter en bieden meer wegveiligheid. Ze gaan langer mee en beperken het brandstofverbruik, wat het milieu ten goede komt.

Stikstof bevat minder vocht dan lucht, waardoor het minder uitzet of krimpt bij extreme temperaturen. De wegligging is beter. Vocht veroorzaakt oxidatie en vroegtijdige slijtage van de velg en de binnenkant van de band. Banden die zijn opgepompt met stikstof zorgen daarom voor een beter rendement op de weg (lager brandstofverbruik) en gaan langer mee (ongeveer +30 %).

Met stikstof opgepompte banden verliezen ook minder snel hun spanning dan banden die zijn opgepompt met lucht.

Air Liquide Benelux levert stikstof om banden op te pompen. De zuiverheid varieert van 99,995% in cilinders tot 97% en meer met generatoren.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.