Overslaan en naar de inhoud gaan
Automotive Value Chain
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Plasmasnijden

Plasmasnijden is een bijzonder goed thermisch alternatief voor elektrisch geleidende metaalhoudende materialen die zich niet lenen voor autogeen snijden. Daardoor is het een erg veelzijdig procedé.

Bij plasmasnijden wordt het metaalhoudend materiaal gesmolten en vervolgens uit de snijvoeg gedreven door de uiterst hoge temperaturen en de kinetische energie van de straal. Elektrisch geleidende materialen zoals nikkel, messing, koper, brons, aluminium en staal (ongelegeerd, laaggelegeerd en hooggelegeerd) evenals hun legeringen, kunnen worden gesneden met een plasmaboog.

De kwaliteit van plasmasnijden is vergelijkbaar met die van lasersnijden, terwijl de kostprijs lager ligt. Dit procedé is geschikt voor handmatig snijden, maar ook voor gemechaniseerd en geautomatiseerd snijden.

Air Liquide Benelux heeft een breed aanbod van gasmengsels en apparatuur voor plasmasnijden. Wij kunnen u ook helpen om de veiligheid, productiviteit en kwaliteit te verbeteren.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.

Waarom voor ons kiezen?

 • 01

  Gevarieerd aanbod

  Wij leveren gascilinders in heel wat formaten en concentraties, evenals de gepaste apparatuur voor elk gas en elk procedé. Wij hebben ook oplossingen om vloeibaar gas (in bulk) ter plaatse op te slaan en de nodige productiesystemen.

 • 02

  Naleving van normen

  De zuiverheid, betrouwbaarheid en snelle levering van onze speciale gassen dragen bij tot betere en betrouwbare analyses, zodat steeds alle normen worden nageleefd.

 • 03

  Duurzame oplossingen

  Onze producten van de merken ARCAL™, LASAL™ en FLAMAL™ voor metaalproductie werden ontwikkeld met aandacht voor milieubehoud: minder uitstoot van koolstofdioxide (kooldioxide) en stikstofoxide tijdens het gebruik.

 • 04

  Kwaliteit

  Air Liquide Benelux levert gassen met verschillende zuiverheidsgraden. Op vraag kunnen wij specifieke onzuiverheden analyseren.

 • 05

  Innovatie

  Onze deskundigen worden bijgestaan door ons wereldwijd Onderzoeks- en Ontwikkelingsnetwerk.