Overslaan en naar de inhoud gaan
Le transport réfrigéré en conteneur ou en colis des produits frais et surgelés

Koeltransport van verse en ingevroren producten in containers

Ijs of droogijs zijn de koelmedium en worden gebruikt voor koel- en vriestransport.

De levensmiddelen worden op setpoint (bv +2 of -20 graden) in geïsoleerde rolcontainers, dozen, boxen, kisten, zonder mechanische koelunit, naar de eindklant gebracht zonder de koudeketen te verbreken.

Gassen Catalogus

Bestel uw gas

Bestel uw gas voor Koeltransport van verse en ingevroren producten in containers in de klantenportaal myGAS.

 

België:

Kooldioxide

Naar de gas-catalogus

 

Nederland:

Kooldioxide

Naar de gas-catalogus

 


 

Bestel uw materiaal

Drukregelaars, centrales, afsluitkranen, afnamepunten, meetapparatuur, veiligheidsapparatuur, …

 

België:
Toegang tot de materiaal-catalogus

 

Nederland:
Toegang tot de materiaal-catalogus

Wat is koeltransport van gekoelde of diepvrieslevensmiddelen in geïsoloeerde rolcontainers, dozen, boxen of kisten?

Vaste CO₂ verandert onder atmosferische druk, in een koud gas zondereerst vloeibaar te worden. Dit verschijnsel noemen we sublimatie. Door de verandering van toestand kunnen producten die zijn opgeslagen met droogijs of koolzuursneeuw op een constante temperatuur worden gehouden, van licht positief tot negatief.

Koolzuursneeuw of droogijs is een koudebron die op een natuurlijke manier verdwijnt. U koopthet gebruiksklaar of produceert het zelf in uw onderneming, afhankelijk van de hoeveelheid die u nodig hebt voor uw producten.

De hoeveelheid koolzuursneeuw of droogijs hangt af van verschillende factoren:

  • duur van het transport
  • buitentemperatuur
  • streeftemperatuur
  • eigenschappen van de isotherme verpakking.

Voor het transport onder gecontroleerde temperatuur moeten de producten in isotherme verpakkingen worden verpakt. In de verpakking wordt een koude atmosfeer gecreëerd. Van de keuken tot de vrachtwagen en tot op de plaats van verbruik, worden de producten bewaard bij een constante temperatuur.

Hoe wordt het koeltransport van verse en diepvriesproducten in geïsoleerde rolcontainers of geïsoleerde dozen, boxen of kisten uitgevoerd?

Van de producent tot de consument, biedt Air Liquide een aantal oplossingen aan om de kwaliteit en versheid van de verse of diepvriesproducten te garanderen en dit volgens de HACCP-reglementering.

Voor restauranthouders en traiteurs

Carboglace™ is gebruiksklaar droogijs. Het is een autonome, compacte en eenvoudige koudebron voor het transport en tijdens evenementen.

Carbofresh D™ is een installatie om on-site droogijs te produceren indien u grote hoeveelheden nodig heeft en flexibiliteit belangrijk is. Het is een flexibele koudebron “on demand” voor uw dagelijkse droogijsbehoefte, geschikt voor een brede waaier van activiteiten en productverpakkingen.

Voor de farmaceutische en voedingsindustrie

Carboglace™ is een autonome, compacte en eenvoudige koudebron voor het transport en bevindt zich aan boord van het voertuig. Zonder condensatieverschijnselenbiedt het een grote logistieke flexibiliteit bij het verzenden van gevoelige stalenHet is een koudebron op maat voor de dagelijkse verzending van colli’s zonder de koudeketen te verbreken, van het verpakken tot het openen van de verpakking.

Carbofresh D™ is een installatie om on-site koolzuursneeuw te produceren indien u grote hoeveelheden nodig heeft en flexibiliteit belangrijk is. De farmaceutische sector maakt veelvuldig gebruik van deze technologie.

Technische eigenschappen van het koeltransport van verse en diepvriesproducten in colli’s of containers

Air Liquide stelt al haar expertise in dienst van haar klanten om na te gaan wat ze precies nodig hebben en de geschikte verpakkingen en hun gebruik te bepalen.

Air Liquide biedt Carboglace™ aan, droogijs aan -78°C om de koude temperatuur in de containers tijdens het transport te bewaren. Het past zich aan aan elke logistieke eis en produceert geen vaste of vloeibare restanten.

Met Carboglace™ beschikt u overal en op ieder moment over een koudebron.

CO₂ is een efficiënte koudebron: 1 kg Carboglace™ absorbeert 627 kJ aan 0°C.

Carbofresh D™ is het gebrevetteerde procedé van Air Liquide om on-site droogijs te produceren en te verpakken. Een reservoir met vloeibare CO₂ wordt aangesloten op een machine die direct zakjes met droogijs aflevert. Deze zakjes worden in een container of isotherme kist geplaatst. Een optimale oplossing om de temperatuur van thermisch gevoelige producten in stand te houden.

De voordelen van Carbofresh D™

  • Groot gebruiksgemak
  • Herbruikbare zakjes
  • Hoog vuldebiet
  • Optimaal verbruik van droogijs, afhankelijk van de behoeften
  • Koolzuursneeuw is een autonome koudebron. U produceert net zoveel koolzuursneeuw als u nodig hebt voor uw activiteit.