Overslaan en naar de inhoud gaan
Farmaceutische industrie
Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.
  • PRODUCTIE VAN WERKZAME STOFFEN

  • PRODUCTIE, VERPAKKINGEN EN DISTRIBUTIE VAN GENEESMIDDELEN

  • KWALITEITSCONTROLE

Deeltjesgrootte verkleinen

Het verkleinen van de deeltjesgrootte van de werkzame stoffen en hulpstoffen speelt een belangrijke rol in de prestaties en kwaliteit van farmaceutische producten. Het beïnvloedt hun oplossing, biobeschikbaarheid, uniformiteit en stabiliteit.

Bij cryogeen malen wordt een materiaal met een cryogene vloeistof (doorgaans vloeibare stikstof) afgekoeld tot een lage of zeer lage temperatuur. Op die manier komen deeltjes tot stand met een nauwe grootteverdeling. Met cryogene technologie kunnen zachte of warmtegevoelige producten efficiënter worden verwerkt zonder thermische aantasting.

Omdat de materialen verzwakken, wordt op energiezuinigere manier een fijn poeder verkregen. Het micronisatieproces gebruikt stikstofgas om de deeltjes te versnellen, zodat ze tegen elkaar botsen. Daarbij komt veel energie vrij. Zo kan de deeltjesgrootte worden verkleind en gecontroleerd om de homogeniteit van het product te verbeteren.

De inerte atmosfeer die zo tot stand komt, beschermt uw producten tegen oxidatie en agglutinatie ten gevolge van het vocht in de omgevingslucht. Dit beperkt ook aanzienlijk het risico op explosie van stof.

Gassen

Een uitgebreid gamma die u toelaat om een keuze op maat te maken.

Materiaal

Een grote diversiteit in apparatuur voor het bouwen van de meest geadapteerde installatie.