Overslaan en naar de inhoud gaan
Air Liquide : mener la transition vers l’hydrogène

Het voortouw nemen in de energietransitie

De waterstofwaardeketen beheersen en versnellen

Air Liquide stelt haarzelf ten doel het wijdverbreide gebruik van waterstof als schone energiedrager fors te versnellen en daarmee een rol van betekenis te spelen in de energietransitie.

In meer dan 50 jaar heeft de Groep een unieke expertise en kennis ontwikkeld en beheersen we alle aspecten van de waterstofketen, van productie tot distributie, opslag en compressietechnologie ten behoeve van mobiliteitstoepassingen.

Vandaag de dag exploiteert Air Liquide wereldwijd 200 waterstofproductielocaties, met een gecombineerde capaciteit van meer dan 1,3 miljoen Nm3 per uur, ofwel 14 miljard Nm3 per jaar. Om deze waterstof snel en veilig te vervoeren, exploiteren we 1.850 km waterstofbuisleidingen, hoofdzakelijk in de Benelux.

Nu de wereld steeds minder gebruik maakt van fossiele brandstoffen, neemt de belangstelling voor waterstof als energiedrager exponentieel toe. Waterstof zal immers een belangrijke rol spelen in het koolstofvrij maken van onze samenleving.

Air Liquide zet reeds volop middelen en personeel in waterstof grootschalig te produceren en distribueren. Waterstof is voor Air Liquide geen droom, maar een bewezen werkelijkheid. De Groep heeft innovatiecampussen over de hele wereld en werkt samen met talrijke bedrijven. In maart 2021 kondigde Air Liquide nieuwe doelstellingen aan op het gebied van duurzame ontwikkeling: CO2-neutraliteit in 2050. Waterstof speelt een belangrijke rol bij het laten slagen van deze ambitie. We hebben aangekondigd 8 miljard euro in de waterstof waardeketen te investeren.

Waarom kiezen voor Air Liquide?

  1. We hebben een grote expertise in de gehele waardeketen van waterstof en beheersen alle aspecten ervan.
  2. We hebben de grootste productie, grootste vloot aan transportmiddelen alsmede het meest uitgebreide pijpleidingnetwerk.
  3. We streven naar continue verbetering van onze waterstofproductie en toeleveringsketen om uw en onze eigen CO2 voetafdruk te verminderen, met als doelstelling in 2050 zelf maar ook onze klanten koolstofneutraal te kunnen laten opereren.

Wilt u meer informatie en kunnen we u helpen in het oplossen van vraagstukken rondom waterstof? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. We durven met trots de uitdaging aan te gaan dat we altijd een oplossing voor u aandragen.

Er worden grootschalige toepassingen ontwikkeld en geïmplementeerd. Het is nu tijd om deze transitie te versnellen en een samenleving op te bouwen die is gebaseerd op waterstof.