Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeding

Al meer dan 100 jaar lang is Air Liquide de voornaamste gasleverancier voor de voedingsmiddelenindustrie. Van de boerderij tot op het bord: wij dragen ons steentje bij in de volledige productieketen.

Mettertijd hebben wij innovatieve en duurzame oplossingen ontwikkeld die de striktste hygiëne- en gezondheidsnormen naleven, ten behoeve van producenten en consumenten.

Wij helpen u uw productiviteit te verhogen en de levensduur van uw producten te verlengen, steeds conform de strengste wetgeving, ongeacht uw toepassing – invriezen, verpakken onder gewijzigde atmosfeer (MAP), smaak en kwaliteit behouden, carboniseren, inertiseren – of de fase in de verwerkingsketen.

Onze oplossingen zijn het resultaat van technische knowhow en grondige expertise. Ze zijn compatibel met vrijwel alle voedingsproductieomgevingen, van de verwerking tot aan de distributie van de eindproducten.

Ons aanbod is gebaseerd op de hoogwaardige gassen van het merk ALIGAL™. Zij zijn gecertificeerd voor contact met levensmiddelen.

Onze prioriteit: voedselveiligheid
Onze installaties voor het vloeibaar maken van kooldioxide en de productie van stikstof zijn gecertificeerd volgens FSSC 22000, de internationale norm erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI). Onze innovatieve systemen voor cryogeen invriezen voldoen eveneens aan de strengste internationale normen op het gebied van voedselveiligheid.

Innovatie
Wie voor Air Liquide kiest, kiest voor een multi-servicebedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt. Onze deskundigen en ingenieurs werken nauw samen met ons wereldwijde R&D-netwerk om steeds innovatievere cryogene technologieën te ontwikkelen, ten dienste van de volledige toeleveringsketen.

Wij werken onvermoeibaar aan nieuwe processen die de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen kunnen verbeteren, om hun bewaring, opslag, verwerking en vervoer te optimaliseren. Onze onderzoeks- en ontwikkelingscentra werken met speerpuntinstallaties, zoals een microbiologisch laboratorium, een onderzoekslaboratorium en een pilootfabriek waar nieuwe toepassingen van cryogene gassen voor de drank- en voedingssector worden getest, gemeten en uitgewerkt.

Voeding

Kies een stap waar Air Liquide in uw productieproces tussenkomt.

Waarom voor ons kiezen?

  • 01

    Expertise

    Doe een beroep op onze knowhow om de prestaties en efficiëntie van de gassen die u gebruikt in al uw behandelingsprocedés voor water en vaste stoffen, te verbeteren.

  • 02

    R&D-netwerk

    Dankzij ons netwerk van deskundigen en ingenieurs, evenals onze R&D-teams vinden wij steeds de meest geschikte oplossing voor uw project.