Overslaan en naar de inhoud gaan
MIG/MAG

MIG/MAG lassen

Koolstofstaal, aluminium, roestvaststaal of legeringen op basis van nikkel lassen

MIG/MAG is een (semi) automatisch lasprocedé waarbij een elektrische boog getrokken wordt tussen het te lassen stuk en een afsmeltbare elektrode.
Ze worden van de lucht afgeschermd door argon, of mengsels van argon met  waterstof, helium, koolstofdioxide en zuurstof.

Gassen Catalogus

Bestel uw gas

Bestel uw gas voor MIG/MAG in de online catalogus in de klantenportaal myGAS.

 

België:

Argon

Kooldioxide

Helium

Waterstof

Zuurstof

Naar de gas-catalogus

 

Nederland:

Argon

Kooldioxide

Helium

Waterstof

Zuurstof

Naar de gas-catalogus

 


 

Bestel uw materiaal

Drukregelaars, centrales, afsluitkranen, afnamepunten, meetapparatuur, veiligheidsapparatuur, …

 

België:

Toegang tot de materiaal-catalogus

 

Nederland:

Toegang tot de materiaal-catalogus

Wat is het MIG/MAG-procedé?

MIG/MAG-lassen is een semi-automatisch of automatisch lasprocedé met boog waarbij een elektrodedraad (lasmetaal: volle of gevulde draad) en een beschermgas doorheen het laspistool van de installatie worden gevoerd.

MIG staat voor Metal Inert Gas : het smeltbad wordt beschermd door een inert gas zoals argon of helium of mengsels hiervan . MIG-lassen wordt gebruikt materialen zoals : koolstofstaal, aluminium, roestvaststaal of legeringen op basis van nikkel te lassen.

MAG staat voor Metal Active Gas : het smeltbad wordt beschermd door menggassen op basis van argon met actieve gascomponenten zoals koolstofdioxide, waterstof en/of zuurstof.

Het procedé is ook bekend onder de naam Gas Metal Arc Welding (GMAW).

Toepassingselementen van het MIG/MAG-procedé

Het smeltbad (gelast geheel) is een mengsel van het te assembleren basismetaal en het lastoevoegmetaal. Het beschermgas beschermt het smeltbad en de lasboog tegen de omgevingslucht.Het gas is:

Actief

MAG (mengsels op basis van Argon die CO2 en / of O2

Link

Speciale aanbieding

Test ARCAL-flessen met EXELTOP-koptechnologie voor 3 maanden.

Lees meer

Inert

MIG (argon, helium of hun mengsels; sommige MIG-gassen kunnen een zekere hoeveelheid N2) bevatten). Het gas of het beschermmengsel heeft geen enkele metallurgische invloed op het lasbad.

Air Liquide biedt haar klanten een specifiek gamma aan dat een veilig en snel gebruik van het gas en een geschikte debiet- en drukregeling garandeert. Onze ALTOP-cilinders, zeer handig in de werkplaats en/of op de werf, zijn een ideaal antwoord op de behoeften van de lassers.

Brochure ALTOP

Brochure ALTOP™

PDF - 1.69 MB