Overslaan en naar de inhoud gaan
Développement durable banner

Duurzame ontwikkeling

Voor Air Liquide in de Benelux gaat het economisch succes op lange termijn gepaard met de bescherming van het milieu en het nemen van sociale verantwoordelijkheid.

Air Liquide in Nederland innoveert in duurzame ontwikkeling

“Duurzaamheid betekent voor ons het verenigen van ons economisch succes met onze verantwoordelijke houding op maatschappelijk en milieuvlak. Dat is de sleutel van ons succes op lange termijn”. Karine Boissy Rousseau, Managing Director van Air Liquide Benelux Industries.

De warmtewisselaar op basis van vloeibare CO₂

Vloeibaar CO₂ verdampen op basis van beschikbare warmte en koude op locatie bij de klant

Meer

Elektrisch rijden op waterstof

Steeds meer tankstations om auto’s op waterstof te laden

Meer

Green Origin

Stikstof, zuurstof en vloeibare argon zonder CO₂-uitstoot

Meer

Video

Elektrisch rijden op waterstof in Nederland video cover

Onze visie: waterstof is DE schone brandstof voor een duurzame mobilit

Waterstof staat garant voor minder broeikasgassen, minder stadsvervuiling en minder afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen.

Principe: in een brandstofcel van een auto wordt waterstof gecombineerd met de zuurstof uit de lucht. Resultaat: productie van elektrische drijfkracht waarbij enkel waterin de lucht wordt uitgestoten. De waterstof zelf wordt geproduceerd uit methaan en steeds meer uit hernieuwbare bronnen.

Air Liquide Benelux is actief bij elke schakel in deze keten: wij produceren en distribueren de waterstof en ontwerpen en installeren de tankstations. Eind 2014 is er een nieuwe station geopend in Rhoon bij Rotterdam.

De Benelux: een investeringsterrein voor Air Liquide

De Benelux is een groeipool van de Groep. De grootste installatie voor de productie van zuurstof ter wereld staat in Antwerpen (België), terwijl de installatie voor waterstofproductie met de grootste capaciteit te vinden is in Rozenburg (Haven van Rotterdam).

Al meer dan 100 jaar voeren wij in de Benelux een dynamisch industrieel investeringsbeleid, in samenwerking met de Engineering van Air Liquide. Dit beleid plaatst ons aan de top van de technologie en garandeert een optimale veiligheid. Laatste in de reeks van deze dynamish beleid: de nieuwe CO productie-eenheid het haven van Rotterdam. In juni, stelde Air Liquide een andere koolmonoxide productie installatie in dienst in Antwerpen.