Overslaan en naar de inhoud gaan

Cilinders

Voor gasgebruikers die behoefte hebben aan mobiliteit en/of niet meer dan 5000 m3 per maand nodig hebben, zijn cilinders een zeer handige bevoorradingswijze.

Gassen zijn van nature licht en hebben een lage dichtheid: zelfs een zeer kleine hoeveelheid neemt flink wat plaats in. Om ze efficiënt te vervoeren, wordt hun dichtheid verhoogd zodat ze minder ruimte in beslag nemen. De gecomprimeerde gassen worden opgeslagen in cilinders onder een druk van 200 bar, dat is 200 keer hoger dan de normale atmosferische druk.

Online bestelling

Nieuw!
Industrieel gas online bestellen in cilinders en in cilinderpakketten

Gelieve deze module enkel te gebruiken voor uw bestellingen van cilinders en cilinderpakketten.

Nieuw : de innovatieve flessenkraan – EXELTOP™

 • Tweetraps reduceerventiel
 • Snelle en eenvoudige snelkoppeling
 • Ergonomische kop die weerstand biedt aan impacten
 • Nieuwe On-FF hendel
 • Permanente drukaanduiding

EXELTOP™ is ook geschikt voor ARCAL gasmengsels

SMARTOP™ en ALTOP™ assortiment

Alle cilinders, in alle formaten, lenen zich voor een eenvoudig en veilig gebruik van het gas dankzij de makkelijkst te gebruiken koppen op de markt : SMARTOP™ en ALTOP™.

 • SMARTOP™ is uitgerust met een eenvoudige on/off-hendel in de kop, met debietbegrenzer.
 • ALTOP™ heeft een drukreduceerventiel en een kraan in de kop voor een integrale bescherming.

De kleine gasflessen ALbee™

De kleine cilinders zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, om te beantwoorden aan alle gasbehoeften. Ergonomie, hanteerbaarheid, gebruikscomfort, veiligheid … met kleine cilinders hebt u alle troeven in handen.

Het ALbee™ assortiment 

Groot assortiment van cilinders

De naam van onze cilinders verwijst naar hun waterinhoud (5 tot 50 liter): S02, S05, S11, M20 en L50. Qua gewicht, capaciteit en plaatsinname passen ze zich moeiteloos aan aan de behoeften van de klant. Ze zijn overal in de Benelux verkrijgbaar, rechtstreeks bij Air Liquide en bij onze depots.
Formaat van de cilinders voor industriële gassen van Air Liquide vergeleken met de lichaamslengte van een mens

Specificaties

Gasflessen zijn onder te verdelen aan de hand van vier kenmerken:

 • Het type gas : O2, N2, argon, acetyleen, CO2, H2, zeldzame gassen, speciale gassen, lachgas, chemische gassen en vloeistoffen, medische gassen.
 • De toestand van het gas: gecomprimeerde gassen, koelvloeistoffen (CO2, lachgas), opgeloste gassen (acetyleen) of cryogene vloeistoffen.
 • De zuiverheid van het gas: tot 99,99999 %.
 • Het type cilinder: formaat (volume) en druk die variëren van land tot land.

De cilinders kunnen individueel worden geleverd of gegroepeerd in pakketten (bundels) van 9 of 18 onderling gekoppelde cilinders die worden geledigd als één recipiënt.

De cilinders worden gemaakt van aluminium, staal, lichte legeringen, composietmaterialen en speciale poreuze materialen die de binnenkant van de acetyleencilinders bekleden.

Air Liquide gebruikt interne behandelingen en speciale verpakkingsprocedures om de conformiteit met de specificaties te garanderen.