Overslaan en naar de inhoud gaan

Opendeurdagen ESSENSCIA

Bezoek de Air Liquide productiesite in Ghlin (Mons) tijdens de essenscia ontdekkingsdagen op 18 mei van 10u tot 17u

Ben je altijd benieuwd geweest waar de sprankel in jouw frisdrank vandaan komt? Of wat bijvoorbeeld stikstof te maken heeft met producten die jij gebruikt in het dagelijkse leven?

Dat leggen wij graag aan je uit! We nemen je mee in de reis hoe we door het opsplitsen van lucht, zeer zuivere zuurstof, stikstof, argon en zeldzame gassen kunnen maken.

We bieden je ook de uitzonderlijke kans om de luchtsplitsingsinstallaties (ASU/Air Separation Units) op onze productiesite te bezoeken tijdens een rondleiding. Wij leggen uit hoe “Luchtsplitsing” precies in zijn werk gaat, en na de rondleiding hebben begrippen als “adsorptie zuivering” en “cryogene destillatie” geen geheimen meer voor jou.

Kortom, na jouw bezoek aan Air Liquide Mons (Bergen) weet jij perfect welke producten wij produceren en waarvoor ze gebruikt worden als grondstof voor producten die jij gebruikt in het dagelijks leven!

Er worden tevens super leuke kinderactiviteiten georganiseerd, om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van de Chemie. Ook kunt u aan een van de de foodtrucks genieten van een lekker drankje, hotdogs, ijsjes en vele andere lekkernijen!

Schrijf je snel in via onderstaande link

Over Air Liquide

Air Liquide is wereldleider op het gebied van gassen, technologieën en diensten voor de industrie en de gezondheidszorg en is met ongeveer 66.000 medewerkers aanwezig in 80 landen en bedient meer dan 3,6 miljoen klanten en patiënten. Zuurstof, stikstof en waterstof vormen het wetenschappelijke terrein van Air Liquide en vormen sinds de oprichting in 1902 de kern van de activiteiten van het bedrijf. De omzet van Air Liquide bedroeg 21 miljard euro in 2018 en de oplossingen van Air Liquide die het leven en het milieu beschermen, vertegenwoordigden meer dan 40% van de omzet. Air Liquide is genoteerd aan de Euronext Paris-beurs (compartiment A) en behoort tot de CAC 40, EURO STOXX 50 en FTSE4Good indexen.

Diverse activiteiten

Large Industries Tour: Kom meer te weten over Air Liquide Large Industries tijdens een rondleiding in onze ASU productiesite.

Industrial Merchant Tour: Ontdek meer over onze industriële activiteiten tijdens de Industrial Merchant tour.

Kinderactiviteiten: we hebben heel wat in petto voor alle meisjes en jongens als toekomstige engineers. Breng zeker je kinderen mee en laat ze kennismaken met de wondere wereld van de Chemie en de industrie! Wie weet schuilt er een engineer in hen.

Agenda:

18/05/2019
Bezoekschema
10:00 - 17:00

Ook is er parkeerplaats voorzien.

Link to register: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP0P5GysmhkqjyPgZ1HKm3D6CgwRLbDi3ZFvNorbDmoxzQtg/viewform 

Lees: Waarom we naast Oxygen Management ook CO2 Management nodig hebben