Overslaan en naar de inhoud gaan
Carriers banner

Carriers

Interessante banen!

Air Liquide wil elke medewerker een boeiende carrière aanbieden: geografische mobiliteit in de Benelux en daarbuiten en doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers naar veel verschillende functies.

Opleiding en ontwikkeling

Onze medewerkers hebben toegang tot tal van gespecialiseerde opleidingen en tot de programma’s van Air Liquide University.
In 2014 investeerde Air Liquide meer dan een miljoen euro in opleidingen in de Benelux.

Air Liquide University: internationale opleidingsprogramma’s.

Focus op

Getuigenissen: werken bij Air Liquide in de Benelux

Onze medewerkers over hun carrière bij Air Liquide Benelux

Lees meer

Glenn, internationaal senior project manager, vertelt

« Air Liquide legt sterk de nadruk op individuele inbreng en ideeën. Jonge werknemers worden zodanig opgeleid en begeleid zodat ze goed kunnen integreren en dat hun veiligheid gegarandeerd is.

De industriële en medische toepassingen van de gassen van Air Liquide zijn erg gevarieerd. Voor elk toepassingsgebied krijg je de mogelijkheid om de engineering, marketing, verkoopstrategieën te leren kennen … Dat zorgt voor een grote verscheidenheid van banen en het geeft iedere medewerker de mogelijkheid te werken in zijn of haar interessegebied.

Ik heb 3 jaar gewerkt voor het departement Engineering en Onderhoud van Air Liquide Medical in België. Daarna heb ik als Maintenance Manager ook gewerkt aan de medicalisering van het vulcentrum in Schelle. In 2010 werd ik projectleider voor de bouw van vulinstallaties in het Verenigd Koninkrijk en Canada. Twee jaar later werd ik benoemd tot “Internationaal Expert” voor de installaties bij de klanten. En sinds 2013 ben ik Senior Project Manager, Concept Manager en Coach. »

Sofie, site manager in Nederland, vertelt

« Het belangrijkste voor mij is dat ik kan werken met mensen met verschillende profielen en de mogelijkhedi heb om door te groeien. In 3 banen heb ik in 3 verschillende gebieden gewerkt! Ik ben bij Air Liquide begonnen als projectingenieur op de afdeling Healthcare. Vier jaar later werd ik Maintenance & Asset Manager voor thuiszorg en sinds 2013 ben ik verantwoordelijk voor een productiesite van industriële gassen.

Air Liquide is een grote onderneming: haar kracht als werkgever ligt in de grote verscheidenheid aan banen die beschikbaar zijn in haar  verschillende divisies. Het is goed mogelijk om door te groeien, zowel nationaal als internationaal, dankzij onder meer de interne Air Liquide University die ons begeleidt.

Bij Air Liquide krijg je heel veel kansen, maar je moet initiatief nemen en je kansen durven te benutten. Door gewoon maar af te wachten, bereik je niets. »

Joseph, Supply Chain Director in België, vertelt

« Bij Air Liquide kan je een  hele technische functie uitoefenen, of werken op de afdeling administratie of management. De activiteiten zijn dus zeer divers! Daarnaast werken wij op Benelux niveau dat zorgt voor een multiculturele werkomgeving op Europees niveau.

In de eerste helft van mijn carrière bij Air Liquide werkte ik in supportfuncties op de afdeling Business Control. De grootste uitdagingen voor mij waren het samenvoegen van industriële inkopen met andere Europese landen, de investeringsplannen op middellange termijn, de overname van bedrijven en de SAP roll-out...In 2007 ben ik overgestap naar Operations en sinds 2013 ben ik Supply Chain Director. Mijn werkgebied omvat de productie, logistiek en asset management, maar ook nog een engineering, metrologie en conformiteit.

Je kan hier een internationale carrière hebben , maar ook net zo goed doorgroeien op lokaal niveau. Natuurlijk moet je rekening houden met je taalvaardigheid en mobiliteit. Het is van belang om je privé en professionele belangen tegen elkaar af te wegen. Dankzij de diversiteit van de Groep heb ik het juiste evenwicht gevonden. »

Tanguy, Expert Hyco à l’international, témoigne

« Innovatie is een van de kernwaarden van Air Liquide. Het wordt gewaardeerd als je iets nieuws aanbrengt. Ik ben bij Air Liquide begonnen toen ik de enorme uitdaging kreeg: beheer van een bestaande installatie, toezicht op de bouw van een nieuwe productie-eenheid en tegelijk een nieuw team te vormen om alles feilloos te laten verlopen. Een schitterende levenservaring! Wij introduceerden de op dat moment grootste productie-installatie voor waterstof van de groep!

Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden bij Air Liquide België en ook verschillende interessante uitdagingen. Later vroeg Air Liquide of ik met al mijn ervaring een bedrijf wilde opzetten in het Midden-Oosten. vandaar dat ik nu met mijn hele gezin in Dubai woon.

Air Liquide werkt op lange termijn en wil leider zijn in haar sector. Waarden als gezondheid, veiligheid en milieu zijn dan ook heel belangrijk in de bedrijfscultuur. »

Close

Word Technisch Expert

De Technical Career Ladder heeft als doel om technisch talent te herkennen en te ontwikkelen. Bijna 50% van de medewerkers van Air Liquide Benelux is erkend als lokaal of internationaal Expert. Zij krijgen heel wat geografische en functionele mobiliteitsmogelijkheden en vervullen een essentiële rol in de overdracht van hun technische knowhow en kennis.

Interesse in een internationale carrière?

Ons mobiliteitsbeleid is gericht op uitwisseling, het delen van kennis en overdracht van expertise. In het kader van loopbaanmanagement op lange termijn, veranderen onze managers en experts gemiddeld om de 3 à 5 jaar van land of functie. Zowel jonge talenten als ervaren experts en managers kunnen gedurende 2 à 4 jaar in het buitenland werken.