Overslaan en naar de inhoud gaan
EXCiPACT banner

EXCiPACT™

AIR LIQUIDE, de 1ste gecertificeerde leverancier van gassen in de Benelux

De EXCiPACT™-certificering

De EXCiPACT™-certificering bevestigt dat onze activiteiten voldoen aan de goede manier van produceren (GMP) en de goede manier van distributie (GDP, Good Distribution Practice).

Met deze certificering verkert u de kwaliteit en de veiligheid met minder tijd en geld nodig voor audits.

PHARGALIS™ - een specifiek ontwikkeld gamma aan gassen

Aanbod aan GASSEN conform de drie meest recente farmacopeeën: USP-NF, Ph. Eur. en J. 
Phargalis gassen worden geproduceerd en geleverd overeenkomstig de goede praktijken op het gebied van productie en distributie: de IPEC-PQG GMP en GDP.

 • PHARGALIS 1 : stikstof
 • PHARGALIS 2 : kooldioxide
 • PHARGALIS 3 : zuurstof
 • PHARGALIS 6 : argon

Wij bieden oplossingen voor:

 • inertisering & bescherming met inert gas
 • verpakkingen
 • beschermende atmosfeer
 • pH-controle
 • zuurstofverrijking ten behoeve van fermentatie in bioreactoren
 • gewijzigde atmosferen

Extra diensten:

 • Advies voor de meest geschikte uitrusting waarmee u uw processen kunt optimaliseren
 • Gasbeheer van A tot Z ten behoeve van de kwaliteit van uw monsters, ook tijdens het transport ervan (dry ice shipping services) 
 • Farmaceutische- en biofarma-oplossingen
 • Mengsels van hoogwaardige specialiteitsgassen en zuivere gassen ten behoeve van productieanalisten of bij de controle van producten

Complete dienstverlening voor het bevriezen en bewaren van biologische producten

 • betrouwbare bevoorrading van vloeibare stikstof, versterkt door een uitgebreid productie- en distributienetwerk.
 • apparatuur voor cryoconservatie en door onze experts ontwikkelde controlesystemen + gepatenteerde controle.
 • onontbeerlijke expertise ten dienste van ruimtes voor cryoconservatie, waarvan het ontwerp en de technologie worden ondersteund door een grondige terreinkennis van de farmaceutische industrie.
 • ervaren technici die u kunnen begeleiden bij de installatie, het onderhoud en de veiligheid van uw installatie op de lange termijn.

Cryobank: Betrouwbare oplossingen van A tot Z

Air Liquide biedt u voor iedere fase in het proces haar diensten aan, zodat u er zeker van bent dat u profiteert van een veilige, betrouwbare en doelmatige cryobank-service.

Ontdek onze maatoplossingen voor iedere fase, van het ontwerp van uw installatie tot de installatie van de uitrusting en de bevoorrading van vloeibare stikstof. 

Programmeerbare vriezers 

Air Liquide is een partnerschap aangegaan met PLANER PLC om u de meest geavanceerde vriestechnologieën te kunnen leveren.

Programmeerbare vriezers maken gebruik van een zeer verfijnde techniek voor bevriezing van cellen.

Hierdoor is iedere vriestest herhaalbaar, is het proces traceerbaar en worden de kans op overleving en de levensvatbaarheid van de cellen vergroot

De cryo cryohouders

Air Liquide CRYOPAL is dé leverancier van gebruikersvriendelijke en betrouwbare cryohouders.Onze cryohouders zijn geschikt voor opslag in vloeibare vorm en gasvorm en hebben voldoende capaciteit voor alle gewenste soorten opslag en typen monsters.
Assortiment ARPEGE - cryohouders van 40 tot 170 liter voor het bewaren van biologische monsters (rietjes, cryotubes, zakken).
• Assortimenten ESPACE en RCB – reservoirs met een groot volume (180 liter en meer), beschikbaar voor de vloeibare en gasvormige fasen ten behoeve van het bewaren van biologische monsters (rietjes, cryotubes, zakken).

Onze opslagsystemen voor monsters zijn stuk voor stuk ontworpen om een optimale opslagcapaciteit te garanderen voor alle typen monsters, inclusief houders, goblets en visotubes. 

De systemen voor controle en toezicht

De ruimtes voor cryoconservatie zijn van essentieel belang voor de opslag van de biologische producten die u hebt gebruikt bij uw productie van medicijnen.

Gezien de hoge veiligheidsnormen zijn levensvatbaarheid en traceerbaarheid van biologische monsters buitengewoon belangrijk, evenals de installatie en het onderhoud van het cryocentrum waarvoor een deskundige partner noodzakelijk is

 • Onze cryohouders worden allemaal geleverd met CRYOMEMO, een betrouwbaar en gebruikersvriendelijk controlesysteem dat zorgt voor de controle van de essentiële data (temperatuur, niveau en alarmen) en voor het automatisch bijvullen van de cryohouders.
 • Wij kunnen ook oplossingen bieden voor het complete beheer van uw cryobank. Ons geïntegreerde automatische AUTOCRYO-systeem garandeert de veiligheid van gebruikers en van monsters. Autocryo zorgt ook voor de planning van het beheer van het navullen, ten behoeve van een optimaal gebruik van vloeibare stikstof. Deze tool zorgt voor een centrale controle en opslag van kritische gegevens en maakt toegang tot informatie op afstand mogelijk (gebaseerd op internet, stembediening, sms, e-mailalerts).

Cryobewaring is een expertise van Air Liquide

Air Liquide is op de markt een alom erkende speler, met een deskundigheid die ondersteund wordt door een jarenlange ervaring in de farmaceutische en medische sectoren.

Wij leveren het ontwerp, de technologie en de ondersteuning voor de cryogene behoeften in de farmaceutische industrie, zoals vriezers voor de cryoconservatie van de cryohouders, gasbevoorrading en complete kant-en-klare oplossingen.

Onze cryo-oplossingen worden in Europa op grote schaal gebruikt door een groot aantal bedrijven en particuliere instellingen.

Veilig en betrouwbaar

Wij bieden u uiterst betrouwbare en op maat gemaakte oplossingen, waarbij wij prioriteit geven aan de veiligheid van uw monsters en uw medewerkers.

Dankzij onze interne expertise en partnerschappen die toonaangevend zijn op de markt, zijn wij in staat om onze klanten een betrouwbare en geavanceerde uitrusting te bieden.

Bijdragen aan de duurzaamheid

Verbetering van de luchtkwaliteit, voor een beter milieu en een betere gezondheid.