Overslaan en naar de inhoud gaan
Gestion de la qualité banner

Kwaliteitsmanagement

Air Liquide hanteert een geavanceerd managementsysteem

Ons Industrieel Managementsysteem voldoet aan de interne vereisten van de Air Liquide Groep. Het omvat ook de richtlijnen van externe managementsystemen en heeft verschillende ISO-certificaties. Dankzij dit systeem kunnen wij onze klanten nog beter tevredenstellen, de veiligheid en kwaliteit bevorderen en tegelijk onze wettelijke verplichtingen nakomen.

Het Industrieel Managementsysteem van Air Liquide

Om onze doelstelling op het gebied van veiligheid en milieu te bereiken moet iedereen zich strikt houden aan de regels, de codes en de procedures die zijn bepaald door de Groep en de wetgeving. Air Liquide Benelux Industries heeft procedures ingevoerd om de betrouwbaarheid en efficiëntie continu te verbeteren. In de Benelux volgen we nauwkeurige duurzaamheidsindicatoren die binnen de Air Liquide Groep worden geconsolideerd met die van de andere regio’s.

De externe managementsystemen

De externe managementsystemen zoals de ISO-normen, leveren een model dat moet worden gevolgd bij de invoering, de werking en de verbetering van een managementsysteem. Ze zijn het resultaat van een consensus van internationale experts en bieden dus de mogelijkheid om de ervaringen en goede praktijken inzake management van over de hele wereld te benutten.

 

ISO 9001

Het kwaliteitsmanagement van Air Liquide heeft het certificaat ISO 9001

De ISO 9001-certificatie voor alle activiteiten van Air Liquide in de Benelux staat garant voor ons vermogen om een product te leveren dat voldoet aan de eisen van onze klanten en hun tevredenheid verhoogt. De efficiënte toepassing van het systeem, met inbegrip van de continue verbeteringsprocessen, is ons referentiekader.

FSSC 22000, ISO 22000, Kosher certificatie

Voedselveiligheidsmanagement

Het voedselveiligheidsmanagement van Air Liquide heeft de certificaten FSSC 22000 en ISO 22000.

Onze voedingsgassen worden gebruikt in de voedselketen. Het ISO 22000-certificaat staat voor onze beheersing van de voedselveiligheid en garandeert dat de voedingswaren veilig zijn op het moment dat de mens ze verbruikt.

Air Liquide Benelux Industries heeft het certificaat ISO 22000 voor zuurstof, argon en stikstof van voedingskwaliteit, zowel in vaste als in vloeibare vorm in flessen, en het FSSC 22000-certificaat voor vloeibare koolstofdioxide van voedingskwaliteit.

Onze voedingsgassen voldoen bovendien ook aan de Kosher-regels.

ISO 14001

Air Liquide in de Benelux bezit het milieuzorgsysteemcertificaat

Onze productieprocessen hebben invloed op het milieu. Door te beantwoorden aan de norm ISO 14001, bewijzen we dat we de ecologische voetafdruk van onze productiesites willen beheersen en zo klein mogelijk willen houden en dat we alle toepasbare milieuwetten en –reglementeringen naleven.

ISO 17025-certificaat

Op verzoek van haar klanten levert Air Liquide Benelux Industries speciale gassen met het ISO 17025-certificaat

De certificatie ISO 17025 garandeert dat de ijkings- en testlaboratoria van Air Liquide Benelux voor de speciale gassen beantwoorden aan de vereiste competenties.