Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdam: warmtekrachtcentrale van Air Liquide nu verbonden met de stoom transportleiding van Shell

warmtekrachtcentrale_cogeneration_in_rotterdam_haven

Stoom als essentiële grondstof

Bijna 60 fabrieken op het terrein van Shell Pernis moeten continu (24/7) over stoom kunnen beschikken. Aan weerszijden van de Shell raffinaderij in Pernis liggen twee stoomproductie-units. Door deze units met elkaar te verbinden bieden Shell en Air Liquide aan alle afnemers op Pernis een ongeëvenaarde leveringsbetrouwbaarheid.

Stoom uit warmtekrachtcentrale

Zowel Air Liquide Nederland warmtekrachtcentrale Pergen als de Power Generation Plant van Shell produceren stoom en elektriciteit. Vanuit beide units wordt stoom geïnjecteerd in een leidingnet dat warmte levert aan een groot aantal fabrieken.

Shell heeft onlangs tussen beide units een directe verbindingsleiding van 3,5 km aangelegd. Dankzij buffercapaciteiten en mogelijkheid tot transport van grote hoeveelheden stoom beschikken alle gebruikers middels deze verbinding over een meer betrouwbare en flexibele stoomlevering. Bovendien kan Shell profiteren van een zuiniger energieverbruik van haar raffinaderij.

Door haar warmtekrachtcentrale te verbinden met de nieuwe stoomleiding van Shell zet Air Liquide zich actief in voor de ontwikkeling van duurzame en betrouwbare oplossingen op energiegebied en draagt bij een lager energieverbruik van haar klanten